Tandsköterska

Specialisttandvård
yh_staende

Yrkeshögskoleutbildning, 300 YH-poäng

Som tandsköterska assisterar du vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du rengör och steriliserar instrument och ser till att utrustning och arbetsmaterial finns framme och är i ordning. En tandsköterska kan också arbeta självständigt med förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Administrativa uppgifter och receptionsarbete ingår också i arbetet.

Läs mer om utbildningens upplägg och kursinnehåll>>

Yrkesliv

Efter utbildningen arbetar du som tandsköterska inom privattandvården eller folktandvård,  i ett team med tandläkare och tandhygienist. Med tiden kan man specialisera sig och utbilda sig till exempelvis ortodontisköterska och arbeta med tandreglering, eller till operationstandsköterska och assistera vid tandkirurgiska operationer. En tandsköterska kan också vara kliniksamordnare med mera inriktning mot personaladministration och organisationsfrågor.

Fakta

Poäng: 300 YH-poäng
Studieform: Helfart på distans med 25-30 träffar
Antal platser: 25
Nästa utbildningsstart: augusti 2015
Nästa ansökningstillfälle: 16 mars - 17 maj 2015

Informationsblad för nedladdning>>

Behörighet och urval>> 

Ansök här >> Glöm inte att bifoga betyg och ev. arbetsintyg!

Om du deltar i behörighetsgivande utbildning under våren, kan du komplettera med betyg fram till den 15 juni. Antagningsbesked skickas ut via e-post under vecka 26. Då får du veta om du är antagen, eller står på reservplats. I båda fallen behöver du lämna svarsbesked senast den 20 juli. 

Praktisk information

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN men du måste själv ta reda på vilka regler som gäller i just ditt fall. Om du behöver övernatta vid de schemalagda träffarna kan du läsa mer här om vilka alternativ som finns.

För mer information kontakta:

Eva N hösten 2013

Eva Nordlander
Utbildningshandläggare
Tfn: 0491 - 882 77
eva.nordlander@oskarshamn.se

Eva LP hösten 2013
Eva Lindberg Petersson

Utbildningsledare
Tfn: 0491 - 76 42 94
eva.lindberg.petersson@oskarshamn.se

medlearn_logo_cmyk_endast (3)

Utbildningen ges i samarbete med MedLearn AB i Stockholm som bedrivit tandsköterskeutbildning sedan i början av 2000-talet