Tandsköterska

Specialisttandvård
yh_staende

Yrkeshögskoleutbildning, 300 YH-poäng

Som tandsköterska assisterar du vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du rengör och steriliserar instrument och ser till att utrustning och arbetsmaterial finns framme och är i ordning. En tandsköterska kan också arbeta självständigt med förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Administrativa uppgifter och receptionsarbete ingår också i arbetet.

Läs mer om utbildningens upplägg och kursinnehåll>>

Yrkesliv

Efter utbildningen arbetar du som tandsköterska inom privat-tandvården eller folktandvård,  i ett team med tandläkare och tandhygienist. Med tiden kan man specialisera sig och utbilda sig till exempelvis ortodontisköterska och arbeta med tandreglering, eller till operationstandsköterska och assistera vid tandkirurgiska operationer. En tandsköterska kan också vara kliniksamordnare med mera inriktning mot personaladministration och organisationsfrågor.

Fakta

Poäng: 300 YH-poäng
Studieform: Helfart på distans med 25-30 träffar
Antal platser: 25
Nästa utbildningsstart: Yrkeshögskolemyndigheten lämnar besked i slutet av januari 2016 om Nova beviljas ytterligare omgångar av tandsköterskeutbildningen. Vid positivt besked startar nästa omgång i januari 2017.

Informationsblad för nedladdning>>

Behörighet och urval>> 

Praktisk information

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN men du måste själv ta reda på vilka regler som gäller i just ditt fall. Om du behöver övernatta vid de schemalagda träffarna kan du läsa mer här om vilka alternativ som finns.

För mer information kontakta:

Eva N hösten 2013

Eva Nordlander
Utbildningsledare Tandsköterska
Telefon: 0491-88277
E-post: eva.nordlander@oskarshamn.se

Eva LP hösten 2013

Eva Lindberg Petersson
Verksamhetsledare
Telefon: 0491-764294
E-post: eva.lindberg.petersson@oskarshamn.se

medlearn_logo_cmyk_endast (3)

Utbildningen ges i samarbete med MedLearn AB i Stockholm som bedrivit tandsköterskeutbildning sedan i början av 2000-talet