Om Nova utbildning

Nova erbjuder längre och kortare utbildningar på hel- eller deltid. Det är arbetslivets behov och efterfrågan som i första hand avgör vilka utbildningar som finns. Högskoleprogram och fristående högskolekurser ges i samarbete med olika universitet/högskolor. Undervisningen genomförs med hjälp av olika typer av kommunikationsteknik. I våra lokaler finns därför både större föreläsningssalar och mindre studierum med datorer och videokonferensutrustning. Yrkeshögskoleutbildningar inom olika yrkesområden och med olika upplägg ger vi i egen regi.

Nova specialdesignar också utbildningar på uppdrag av arbetslivet. Dessutom erbjuder vi flera öppna föreläsningar varje termin inom varierande ämnesområden. Som studerande vid annan högskoleutbildning än vad som ges på Nova har du möjlighet att använda Nova för egna studier, tentor etc. Vi kan erbjuda en ombonad och personlig studiemiljö med den teknik som krävs för flexibla studier. Har du allmänna frågor om behörighet hänvisar vi till Komvux och deras studievägledare.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra utbildningar! Om du inte hittar det du söker i vårt utbildningsutbud får du gärna kontakta oss med önskemål och förslag på kurser och utbildningar.

Studerande

 

Hur går det till att studera på Nova?

Cirka 400 personer deltar årligen i olika utbildningsinsatser på hel- eller deltid på Nova. Hos oss kan du gå en fristående kurs på deltid, kortare eller längre uppdragsutbildningar eller heltidsutbildningar på 2-3 år.

Vi erbjuder studierum som kan bokas för grupparbeten och egna studier, lunchrum, datorsal m m. Nova är i regel öppet måndag-fredag kl 07.30 - 16.30. Behöver du komma in under andra tider kan du kvittera ut ett personligt larmkort.

Dator och Internet är viktiga resurser vid studier, speciellt studier på distans. Vi har därför både stationära och bärbara datorer med Internetuppkoppling tillgängliga för våra studenter. Det finns även trådlöst nätverk tillgängligt för den som har med egen dator. På Nova finns också fem anläggningar för videkonferens. Denna teknik gör det möjligt för lärare och studenter att sitta på olika orter och kommunicera med varandra i realtid. För YH-studenter har vi ett verktyg på webben, Fronter, som används för information och diskussion, e-post, inlämning av uppgifter med mera. Adobe Connect är ett annat webbaserat verktyg för möten och föreläsningar.

Du som läser andra distansutbildningar är också välkommen att kontakta oss för att få support och tillgång till en studiemiljö med andra studenter, datorer och övrig teknik. Att boka ett studierum gör det möjligt att komma hemifrån för att och sitta och plugga, ensam eller i grupp. Det finns också möjlighet för distansstuderande att skriva tentor på Nova, istället för på den högskola som ger utbildningen.

Hör av dig om du vill veta mer om våra utbildningar, eller hur Nova kan vara en resurs för dig som studerar!