Ekoladies AB skalar upp sin verksamhet

Sophie och Nina Fornander Ekoladies AB

Sophie och Nina Fornander

Oskarshamnsföretaget Ekoladies AB, tar ett stort steg in i foderbranschen genom generalagenturen på Höveler – Tysklands ledande fodertillverkare och sponsor av Tysklands hästlandslag.

Ekoladies AB startades 2014 och är idag ett inkubatorföretag inom ramen för Atrinova affärsutveckling AB. Bakom företaget finns Nina och Sophie Fornander som tagit fram en grundmineralblandning för hästar med varumärket ”Activ Mineral”. Produkten är sammansatt efter skandinaviska förhållanden där hästarnas långsiktiga hälsa och maximala prestationsförmåga står i fokus. Från och med hösten 2017 är de även återförsäljare på svenska marknaden av Höveler. 

Samarbetet med Atrinova tog sin början när Nina och Sophie beslutade sig för att satsa på att nå nästa nivå med sin färdiga grundmineralblandning "Activ Mineral" för hästar. En mineralprodukt som Nina och Sophie själva satt samman och äger receptet på. Nina och Sophie har länge letat efter ett högkvalitativt foder att komplettera sin mineralprodukt med, därför har de nu valt Höveler som samarbetspartner.

- Att kunna erbjuda en komplett mineralprodukt och samtidigt ha generalagenturen på ett kvalitetsfoder som Höveler känns fantastiskt. Jag sätter alltid djurens välmående i centrum och för mig har det alltid varit självklart att det man ger dem att äta är avgörande för både deras prestationsförmåga och långsiktiga hälsa, säger Nina Fonander, en av Ekoladies grundare. 
 
- Det är väldigt spännande att vara delaktiga i den utvecklingsprocess som Ekoladies står inför. Det är ett framåtriktat företag som nu kan skala upp sin verksamhet med generalagenturen av Höveler, säger Katharina Hultgren Verksamhetsledare på Atrinova affärsutveckling

Historien bakom
Det är nu tre år sedan Nina och Sophie Fornander grundade företaget Ekoladies AB. Företagarresan började redan 2005 efter att Nina läst Pat Colebys böcker om hur man håller hästar och lantbruk på ett naturligt sätt. Hon fastnade för mineralkonceptet som finns i böckerna och Nina valde att översätta och ge ut böckerna på svenska. I samband med att boken gavs ut startade hon även en webbshop där varje mineral kunde köpas var för sig. Efter ett par år kände hon att hon ville göra konceptet mer lättillgängligt genom att ta fram en färdig grundmineralblandning anpassad efter skandinaviska förhållanden som fodras enkelt och ekonomiskt.
 
Nina är en av få certifierade TTEAM tränare i Sverige. En träningsmetod som grundar sig på Linda Tellingtons träningsmetoder för djur. Nina är också utbildad laserterapeut. En teknik som bland annat används när olyckan varit framme och man vill påskynda läkningsprocessen för att minska eventuellt lidande och korta medicineringen. I många år har hon varit intresserad och följt forskningen om den alternativa läkemedelskonsten och hur man kan hjälpa hästar att må så bra som möjligt.
Sophie Fornander valde att följa med på ”Activ Mineral” resan när Nina ville göra mineralblandningen mer lättillgänglig. Sophie är uppvuxen i stallet och mineralblandningen ligger henne varmt om hjärtat. Att se hur mycket det kan hjälpa hästar i hälsa och prestation gör att drivet att sprida budskapet är stort.2017-11-28